коровай 8 10 2012

У Княжому місті уп'яте відзначили свято хліба — фестиваль «Український коровай-сузір'я». У конкурсі взяли участь 28 майстринь з Володимир-Волинського району та міста над Лугою, які представили справжні витвори мистецтва із тіста .

Фестиваль «Український коровай-сузір'я», який започаткували у Володимир-Волинському районі 5 років тому, насамперед вшановує повагу до хліба. Серед запрошених — хлібопекарські підприємства Волині, керівники сільськогосподарських підприємств району. Організатор фестивалю — Володимир-Волинська райдержадміністрація.

Фестиваль також популяризує весільні звичаї і обряди. Аматори із 14 районів Волині на сцені просто неба тішили поціновувачів самодіяльного мистецтва піснями і тематичними сценками.

А розпочався фестиваль із традиційного осіннього ярмарку. Поряд із виробниками овочів і фруктів, яких тут не бракувало, розмістилися й фольклорні колективи.

Справжні витвори мистецтва із тіста представили на конкурс майстрині міста над Лугою і району.

Панує щастя у родині, у якій печуть короваї, — переконана призерка минулорічних конкурсів короваїв Віталіна Жумерук.

Завершився фестиваль «Український коровай-сузір'я» гала-концертом у районному будинку культури. Коровайниць вшанували дипломами і грошовими преміями. А кожного гостя пригощали смачними витворами коровайниць.
20:05
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!