Що потрібно знати про штучне запліднення ЕКЗ та де його можна зробити у Києві?

Тип статьи:
Авторская

Штучне запліднення ЕКЗ у Києві - на фото процедура ЕКО ІКСІБільшість пар без проблем обзаводяться довгоочікуваним потомством і не бачать нічого складного у процесі зародження нового життя. Водночас, згідно зі статистикою, кожна п'ята сім'я в Україні не може самостійно зачати та народити дитину. Діагноз безпліддя діагностується все частіше, у тому числі у молодих чоловіків та жінок дітородного віку. Деякі пари роками проходять обстеження, лікування, але старання обертаються крахом. На допомогу приходить сучасна медицина, зокрема допоміжні репродуктивні технології. При тяжких формах безпліддя рекомендується ЕКЗ. Екстракорпоральне запліднення визнано найбільш ефективним способом лікування безпліддя складних форм та видів як у чоловіків, так і у жінок. Штучне запліднення дає надію на народження довгоочікуваного малюка навіть тим парам, де встановлені мінімальні шанси появи дитини.

Детальну інформацію про лікування методом штучного запліднення ЕКЗ за доступними цінами пропонує за посиланням https://igr.com.ua/ua/treatment/advanced/ivf-fertilization "Медичний центр ІГР". У нас працюють провідні фахівці у сфері гінекології, андрології, репродуктології, генетики, готові допомогти кожній парі, яка потрапила у непросту життєву ситуацію та зіткнулася з делікатним діагнозом.

У якому випадку може проводитись процедура штучного запліднення ЕКЗ?

Протокол ЕКЗ можна проводити у різних варіаціях. Найчастіше на практиці застосовується внутрішньоматкова штучна інсемінація. У такому разі жінці в порожнину матки вводиться сперма партнера, яка і запліднюватиме яйцеклітину.

При непрохідності маткових труб, овуляторних порушеннях рекомендується класичне ЕКЗ. Пацієнтці проводиться стимуляція овуляції з подальшою пункцією яєчників для отримання якісних ооцитів. Партнер здає сперму, яка також проходить спеціальну обробку. Після цього у лабораторних умовах лікар-ембріолог виконує запліднення у пробірці. Готові ембріони переміщуються у живильне середовище, після чого підсаджують у порожнину матки пацієнтки. Жінці призначається гормональна терапія.

При важких формах чоловічого безпліддя рекомендується ЕКО+ІКСІ. Головна відмінність процедури полягає в тому, що запліднення виконується лише одним сперматозоїдом, попередньо відібраним фахівцем.

У протоколах ЕКЗ можуть використовуватися статеві клітини майбутніх батьків або статеві клітини донорів. Донорські ооцити та сперма застосовуються у тих випадках, коли визначено високий ризик передачі потомству генетичних захворювань, статеві клітини мають низьку якість та непридатні для використання в рамках протоколу ЕКЗ.

Коли варто записатися на ЕКО+ІКСІ у київському Інституті Генетики Репродукції?

Сучасна медицина вважає, що якщо пара має навіть невеликі шанси для зачаття дитини, ЕКО збільшує ці шанси в кілька разів. Приблизно в 30-40% випадків екстракорпоральне запліднення допомагає впоратися з безпліддям. Статистика говорить про те, що 15-18 вагітностей з 20 після ЕКЗ закінчуються успішним народженням малюка.

Штучне запліднення може бути призначено та використовуватися при різних випадках безпліддя. Найчастіше лікар дає парі направлення на ЕКЗ, коли медикаментозна терапія чи оперативне лікування виявилися неефективними. ЕКЗ може бути рекомендовано парам з декількома викиднями або завмерлими вагітностями в анамнезі, при невстановленій формі безпліддя, при діагнозах репродуктивної сфери, що заважають природному зачаттю.

На погляд може здатися, що ЕКО проводиться досить часто. Незважаючи на популярність та поширеність процедури, вона має свої протипоказанням. Так, штучне запліднення не проводиться, якщо:

  • у жінки діагностовано психологічні відхилення;
  • визначаються патології у будові порожнини матки, які роблять процес зачаття неможливим;
  • жінка страждає на рак яєчників;
  • у статевих органах проходить активний запальний процес;
  • діагностовано злоякісні пухлини будь-якої етіології.

Для встановлення показань та протипоказань для ЕКЗ усі без винятку пацієнтки, які потрапляють на лікування в "Медичний центр ІГР", проходять обов'язкову діагностику для визначення причин порушення фертильності та вибору найбільш ефективної програми лікування.

RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!